Rus door, Haase en Bertens eruit in Rosmalen

foto: PetravandenBroek

Arantxa Rus heeft vandaag de Nederlandse eer hooggehouden op het gras van Rosmalen. Zij wist op de hoofdbaan eenvoudig de Franse Pauline Parmentier te verslaan in twee sets: 6-3, 6-4. Eerder op de dag verloor daar Robin Haase van Pavic: 6-4, 7-6. Bertens ging op baan 1 onderuit tegen Petrova: 6-2 6-4.

Bertens
Kiki Bertens, 85ste op de wereldranglijst, was via een Wild Card toegelaten tot het hoofdtoernooi van Rosmalen. Nadia Petrova, achtste geplaatst in Rosmalen en nummer 23 op de wereldranglijst, was duidelijk een maatje te groot voor Bertens. Zij treft in de tweede ronde de Spaanse Anabel Medina Garrigues, die eerder dit toernooi met twee sets afrekende met Simona Halep. De Wateringse Bertens speelt nog met Arantxa Rus in de dubbel.

Haase
Voor Mate Pavic (nummer 640 van de wereld) was de winst op Haase (nr. 40) de grootste zege uit zijn nog jonge carrière. Alleen in zijn eigen opslagbeurten kon Haase af en toe mooi grastennis laten zien. Pavic had overal een antwoord op en maakte weinig fouten. Haase produceerde daarentegen veel afzwaaiers. Pavic, die een Wild Card voor Rosmalen ontving, staat in de tweede ronden tegenover Philipp Petzschner.

Rus
Rus begon goed aanvallend en kwam snel op een 4-0 voorsprong. Parmentier brak nog wel een keer terug, maar Rus wist solide de set binnen te slepen. In het begin van de tweede set brak Rus meteen weer de service van Parmentier waarna de wedstrijd beslist was. Rus speelt in de volgende ronde tegen de winnares van wedtrijd Jelena Jankovic – Sofia Arvidsson. Jankovic komt naar Rosmalen naar een verloren finale op het gras van Birmingham.

Lees ook:Zware loting Wimbledon voor Haase en Bertens
Lees ook:Topprestatie: Bertens verslaat Petrova in Montreal
Lees ook:Jelena Jankovic komt naar Rosmalen
Lees ook:De Belg Goffin krijgt net als Hewitt en Haas een Wimbledon wild card
Lees ook:US Open: Haase en Krajicek komen morgen in actie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>