Belgische Flipkens verslaat verrassend Samantha Stosur

foto: PetravandenBroek

De Belgische Kirsten Flipkens heeft de nummer 1 van de plaatsingslijst, Samantha Stosur, verslagen tijdens de Unicef Open. De nummer 262 van de wereld was in twee sets te sterk voor de nummer 5 van de wereld: 7-6, 6-3. Hiermee verliest de Unicef Open een publiekstrekker aan de ene kant, maar de vele Belgische bezoekers in Rosmalen supporten graag hun landgenote. “Voor mij is het met 45 minuten rijden een thuiswedstrijd,” aldus de Vlaamse, die aangeeft dat ze iedereen kan verslaan in Rosmalen. 

De Belgische had reeds drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi erop zitten en dat was duidelijk te zien. Nog niet in het begin van de eerste set waarbij ze snel op een 4-1 achterstand kwam, maar daarna had zij het betere van het spel. Stosurs timing was alles behalve perfect, maakte veel fouten en Flipkens bracht alle ballen keurig terug. Ze moest op eigen service twee setpoint wegwerken, maar sleepte er toch een tie-break uit. Stosur leek daarin met een ace de set te pakken, maar de umpire corrigeerde de lijnrechter. Stosur sloeg vervolgens een dubbele fout en de set ging even later naar Flipkens.

foto: PetravandenBroek

Vleugels
De Belgische kreeg vleugels, nam zelf het initiatief en kwam met goed serveren niet echt in de problemen. Eén break in het begin van de set was voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een teleurgestelde Stosur achterlatend. In de volgende ronde kan ze haar landgenote Wickmayer treffen.

Belgen
Behalve Flipkens kwamen nog twee andere Belgen in het mannenenkelspel in actie. Olivier Rochus won van Jaziri en David Goffin, de verrassing op Roland Garros, verloor kansloos van de Fransman Paire. Clijsters en Malisse zitten ook nog in het toernooi.

Lees ook:Clijsters laat halve finale schieten vanwege buikblessure
Lees ook:Aranxta Rus naar de tweede ronde in Wimbledon
Lees ook:‘A Monster victory’ voor Arantxa Rus op Wimbledon
Lees ook:De weelde van het Belgische tennis
Lees ook:Jelena Jankovic komt naar Rosmalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>