Maria Sharapova wint Roland Garros en behaalt een career Grand Slam

Maria Sharapova heeft voor het eerst in haar carrière Roland Garros gewonnen en behaalt hiermee de zogehete career Grand Slam. Ze heeft nu alle Grand Slams gewonnen. Sharapova verloor haar laatste twee Grand Slam finales, maar Sara Errani legde haar geen strobreed in de weg. Met 6-3 6-2 was de wedstrijd in 89 minuten beslist. Maandag is Sharapova tevens weer de nummer 1 van de wereld.

 

De Italiaanse Errani, nummer 24 van de wereld en verrassend finaliste, keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Pas na 4-0 wist ze haar eerste game te pakken. Sharapova won eenvoudig de eerste set en stoomde door in de tweede. Bij het derde matchpoint was het raak, Sharapova viel op haar knieën en vierde haar triomf met de armen in de lucht en springend over de baan.  

‘I never felt this happy’
“It probably is the most special moment in my career,” vertelde Sharapova tegen de NBC na de wedstrijd. “When I looked at that trophy today, I never felt this happy. It’s really incredible.”

Career Grand Slam
Sharapova begeeft zich in een prachtig gezelschap dat voor haar de career Grand Slam pakte. Te weten: Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Billie Jean King, Margaret Court en Serena Williams.

Errani
Errani kan ondanks de verloren finale terugkijken op een geslaagd toernooi, ze won niet alleen voor het eerst van twee top 10 speelsters (Stosus en Kerber), maar ze pakte vrijdag al de damesdubbel met haar landgenote Vinci.  Het Italiaanse duo was te sterk voor het Russische koppel Maria Kirilenko/Nadia Petrova: 4-6 6-4 6-2.

Lees ook:US Open dag 10 vrouwen: Sharapova met moeite langs Bartoli, Azarenka is next!
Lees ook:US Open: droomfinale Serena Williams vs Azarenka
Lees ook:Olympische Spelen: Goud voor Murray, ‘slechts’ zilver voor Federer
Lees ook:Arantxa Rus snel uitgeschakeld in Slovenië
Lees ook:Andy Murray wint eindelijk een Grand Slam (video-samenvatting)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>