Haase geeft wedstrijd weg en laat Nederland kansloos in de Davis Cup

Robin Haase is er niet in geslaagd de stand gelijk te trekken in het Davis Cup-duel tegen Zwitserland. Haase verloor in vier sets van Stanislas Wawrinka en liet daarin grote kansen liggen: 6-3, 3-6, 6-3, 7-6. Alleen een wonder kan Nederland nog de overwinning bezorgen na deze 2-0 achterstand.

Eerder vandaag won Federer van De Bakker. Morgen staat het dubbelspel op het programma:  Haase/Rojer vs Federer/Wawrinka. En zondag de omgekeerde enkelspelen, maar met Federer aan het roer bij de Zwitsers lijkt het onbegonnen werk.

Haase verdiende de derde set
Haase begon de wedstrijd tegen Wawrinka wat onzeker en leverde de eerste set in, de tweede was het een omgekeerd verhaal. De daaropvolgende derde set was cruciaal. Haase had het beste van het spel, maar liet de kansen liggen. De grote aanmoediging van de Nederlandse supporters konden net het laatste zetje niet geven. Haase kreeg maar liefst zeven breakkansen en pakte geen enkele. De Zwitser daarentegen pakte 100% van de breakpunten, 2 uit 2.

Geen spannende ontknoping
In de vierde set ging het gelijk op, maar weer lukte het Haase niet om een break te forceren. Ook Wawrinka lukte het dit keer niet. Hij kreeg op 6-5 een breakpunt en tevens matchpoint, maar Haase werkte deze met een sublieme volley weg. Een tie-break kwam er aan te pas om de set te beslissen.

Helaas werd het geen spannende ontknoping. Op 3-2 ging Haase de mist in en liep de Zwitser uit naar 4-2 en hield zijn eigen servicepunten. Op 5-3 werkte Haase een tweede matchpoint weg, maar zwichtte bij de derde.

Enkele beslissende punten hadden deze wedstrijd in het voordeel van Nederland kunnen beslissen. De Zwitsers staan nu echter comfortabel voor met 2-0.

Lees ook:Olympische Spelen: titelverdedigers Federer en Wawrinka klaar met dubbelen
Lees ook:‘A Monster victory’ voor Arantxa Rus op Wimbledon
Lees ook:De Bakker opent Davis Cup-duel tegen Federer
Lees ook:Federer opgesteld voor Davis Cup-duel tegen Nederland, maar of hij komt?
Lees ook:Wimbledon 2012 finale: Koning Federer wint historisch duel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>