Regerend Nederlands kampioen uitgeschakeld in eerste ronde

De KNLTB Masters die vanmiddag om 12 uur van start gingen in het Topsportcentrum in Rotterdam is nog maar een paar uur oud wanneer titelverdediger Mark de Jong uit het toernooi wordt geslagen door Boy Westerhof. De Jong kreeg het niet voor elkaar om meer dan één game te pakken tegen de Amsterdammer, het werd binnen 40 minuten 6-0 6-1.

 

Het moet gezegd worden dat Mark de Jong zijn Nederlands kampioenschap vorig jaar behaalde in een sterk gedevalueerd deelnemersveld, zonder bijvoorbeeld Sijsling, Huta Galung en de Bakker, die er allen dit jaar wel bij zijn. Een nederlaag die zo overduidelijk was als deze zal hij echter niet verwacht hebben vandaag. Zijn commentaar op Facebook luidde “geen bal gezien/ geraakt. leken wel knikkers zo snel..”.

Dit plaatste de Jong als reactie op een post van Arko Zoutendijk, die zijn beide collega’s (Burgersdijk Tennis) Mark de Jong en Marcella Koek succes wenste. Voor beiden heeft de aanmoediging van Zoutendijk echter weinig zoden aan de dijk gezet; ook Koek werd binnen een uur van de baan geslagen door een veel sterkere Quirine Lemoine met 6-1 6-2.

De derde partij van vandaag bracht een meer gelijkwaardig gevecht, waarin Antal van der Duim uiteindelijk aan het langste eind trok tegen Nick van der Meer. De eindstand was 7-6(5) 6-4.

 

De geplaatste spelers zullen pas donderdag of vrijdag in actie komen, aangezien zij een bye toebedeeld gekregen hebben in de eerste ronde. Wel komt morgen Indy de Vroome in actie, die gisteren door de KNLTB is gekroond tot Talent van het Jaar 2013. Ze zal aantreden tegen Eva Wacanno, die vorige week nog met Demi Schuurs de dubbeltitel pakte op het $25,000 toernooi van Madrid.

 

Lees ook:Terugkeer Bertens na enkelblessure
Lees ook:KNLTB landelijke competitie UPDATE
Lees ook:Tennis Masters: Wildcards voor Van der Duim en Van Uitert
Lees ook:Andy Murray en Rafaël Nadal in drie sets naar achtste finales
Lees ook:KNLTB versterkt positie als tweede sportbond van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>