Damesfinale in Melbourne bekend!

 

Na veel spannende kwartfinales hebben we vandaag twee relatief makkelijke halve finales gezien bij het damestoernooi van de Australian Open. Na Li (4) wist haar favorietenrol meer dan waar te maken in haar wedstrijd tegen de jonge Canadese Eugenie Bouchard (30) en de vrouw die dit jaar in extreem goede vorm begonnen is, Dominika Cibulkova (20), wist haar verwoestende baselinespel zelfs tegen de grootste test voor aanvallende speelsters, Agnieszka Radwanska (5), overeind te houden. In de finale zullen Na Li en Cibulkova het dus tegen elkaar opnemen, Na Li heeft al een keer een Grand Slam titel gewonnen in haar loopbaan, bij dit toernooi kan ze die eer weer behalen – dit keer zonder één keer in het hele toernooi een top-20 speelster te verslaan! Cibulkova staat in haar eerste grote finale, maar heeft meermaals dit toernooi laten zien niet nerveus te worden van het grote podium.

De uitslagen op een rijtje:

Na Li (4) – Eugenie Bouchard (30): 6-2 6-4
Na Li maakt het hele toernooi al indruk, maar dit was wel een heel goed staaltje werk (met name de eerste set). De jonge Canadese was een gevaarlijke tegenstandster maar met 35 winners en 23 ongedwongen fouten liet de nummer 4 van de wereld sterk en aanvallend spel zien, waarbij ook haar netspel opvallend was: de Chinese won 11 van de 14 punten aan het net.

Dominika Cibulkova (20) – Agnieszka Radwanska (5): 6-1 6-2
Een goede wedstrijd van Cibulkova, die met haar aanvallende spel door het extreem vaste, gevarieerde spel van Radwanska heen sloeg, maar Radwanska liet toch ook niet helemaal zien wat ze waard is in deze wedstrijd. De Poolse maakte maar liefst 42 fouten, waar ze het normaal juist moet hebben van haar foutloze spel.

Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 10
Lees ook:Programma dag 10 Australian Open
Lees ook:Li eerste Grand Slam winnares van 2014
Lees ook:De nieuwe wereldranglijst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>