Uitslagen Australian Open: Dag 3

 

Wederom gingen de spelers vandaag in zinderende hitte de baan op en waren er enkele verrassende uitslagen te noteren. Niet bij de wedstrijden van de topfavorieten (gelukkig): Serena Williams (1) en Novak Djokovic (2) wonnen erg gemakkelijk. Ook David Ferrer (3) en Tomas Berdych (7) komen een ronde verder, al moest Ferrer wel een setje afstaan. Bij de dames zette Samantha Stosur een hele indrukwekkende uitslag neer tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (vorige week nog goed voor drie overwinningen tegen top 10 speelsters): met 6-2 6-0 liet de Australische ondanks de druk van het thuispubliek geen spaan heel van haar opponente. Ook Na Li was meedogenloos in haar partij tegen de gevaarlijke Belinda Bencic: 6-0 7-6(5).

De verrassingen waren elders wel te noteren. Zo ging bij de dames de Belgische nummer 18 van de plaatsingslijst heel hard onderuit tegen de Australische Casey Dellacqua (nummer 120 van de wereld): uitslag 6-3 6-0. Ook Sabine Lisicki (15) redde het niet in haar partij tegen de Roemeense Niculescu. Zo is nu zowel de pupil van Martina Hingis (Lisicki) als die van haar moeder Melanie Molitor (Bencic) uitgeschakeld.

Bij de heren ook een stunt van de Amerikaan Sam Querrey: hij versloeg de als 23e geplaatste Ernests Gulbis met duidelijke cijfers: 6-2 6-3 6-4. Florian Mayer is er in geslaagd om zijn succesvolle week in Doha een goed vervolg te geven in Melbourne met zijn overwinning op de nummer 15 van de wereld Mikhail Youzhny, waar hij vijf sets voor nodig had. Ook Tursunov (30) werd uitgeschakeld, door Denis Istomin.

De enige opgave van vandaag kwam van de Kroaat Ivan Dodig (32). Hij won de eerste twee sets in zijn wedstrijd tegen Dzumhur, maar verloor de derde set en bij een stand van 4-1 voor zijn tegenstander in de vierde kon hij de partij niet meer voortzetten.

In de herendubbel zijn helaas zowel het duo Rafter/Hewitt als het duo Sijsling/Huta Galung meteen in de eerste ronde uitgeschakeld.

Voor alle uitslagen van vandaag, KLIK HIER.

Lees ook:Programma Dag 3 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 4
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 7
Lees ook:Brisbane: Dag 1
Lees ook:Del Potro onaantastbaar in Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>