Programma Dag 4 Australian Open

Dag 4 brengt ons veel grote namen die in actie komen, vooral bij de heren aangezien het bovenste deel van het speelschema morgen in actie zal komen: dit betekent een optreden van Rafael Nadal (1) tegen de jonge Thanasi Kokkinakis (die in de eerste ronde Igor Sijsling uitschakelde), maar ook Roger Federer (6), Jo-Wilfried Tsonga (10), Andy Murray (4) en Juan-Martin Del Potro (5) komen de baan op voor hun tweede ronde partijen. Bij de dames mogen onder andere Victoria Azarenka (2), Maria Sharapova (3) en Agnieszka Radwanska (5) proberen om hun goede vorm te laten zien. De partijen om echt naar uit te kijken:

 

 

Gilles Simon (18) – Marin Cilic

Wat mij betreft de interessantste wedstrijd van de dag. Marin Cilic is dit jaar ongeplaatst in Melbourne, maar is voor iedere topspeler een hele gevaarlijke tegenstander. Zeker op hardcourt: in 2010 bereikte hij bij dit toernooi al eens de halve finale en hij heeft twee keer in zijn loopbaan de kwartfinale op de US Open gehaald. Gilles Simon kwam een paar dagen geleden lopend op krukken aan in Melbourne, maar in zijn eerste ronde wist hij quasi-hinkend toch de langste eerste ronde partij van het toernooi naar zich toe te trekken met 16-14 in de vijfde set. Hij zei na afloop veel geluk te hebben gehad, maar dit is een hele opmerkelijke prestatie die iets zegt over de vechtlust en veerkracht van de Fransman. Overigens was er in die eerste ronde partij van alle 461 gespeelde rally’s niet één langer dan 4 slagen: Simon nam veel risico om de rally’s kort te houden. Met dat in het achterhoofd moeten we misschien toch de fittere Marin Cilic het voordeel van de twijfel geven, want die zal geen problemen hebben om de Fransman aan het lopen te krijgen met zijn machtige vlakke slagen…

Jack Sock – Gael Monfils (25)

Wat laat Gaël Monfils morgen zien? Als hij net zo overtuigend over deze Amerikaan walst als hij in de eerste ronde over Harrison walste, is Nadal gewaarschuwd. Met hoofdletter G. Monfils zal zich de finale in Doha nog goed kunnen herinneren en zal hopelijk genoeg vertrouwen hebben om nog een tandje harder te slaan en aanvallender te spelen: dan zit er een kraker van een derde ronde aan te komen. Maar hij moet het eerst laten zien tegen Sock, die misschien wel vleugels heeft gekregen van zijn onverwachte plaatsing voor de tweede ronde van het toernooi.

Yen-Hsun Lu – Grigor Dimitrov (22)

Yen-Hsun Lu, de man die zo opvallend goed presteerde in Auckland vorige week (finaleplek na winst op David Ferrer), neemt het op tegen het eeuwige talent-in-opkomst Grigor Dimitrov. Als het goed is moet Dimitrov dit kunnen winnen, maar grillig als hij is kunnen we daar niet vanuit gaan, zeker niet als hij tegen een man in vorm speelt die vastberaden is om zichzelf eens op het allerhoogste niveau te laten zien.

Benoit Paire (27) – Nick Kyrgios

Benoit Paire is een van de meest spectaculaire spelers op de tour, met een hoge entertainmentwaarde in zijn spel. Bovendien is hij voor iedere tegenstander gevaarlijk en kan hij voor een verrassing zorgen mocht hij doordringen tot een verder stadium in het toernooi. Kyrgios is evenals Kokkinakis een groot Australisch talent en zal misschien geïnspireerd door de prestatie van zijn landgenoot en zijn eigen goede eerste ronde om hier eens echt een grote stunt neer te zetten.

Kiki Bertens/Kirsten Flipkens – Michaëla Krajicek/Lucie Hradecka

Ja, de loting heeft een hele interessante wedstrijd verzorgd voor de Nederlandse tennisfans, in de damesdubbel (wie had dat ooit gedacht). Nederlands kampioene Bertens neemt het met de net in de single uitgeschakelde Flipkens op tegen – toch nog altijd zusje-van – Krajicek met partner Hradecka. Robin Haase komt overigens ook in actie in het dubbelspel, met zijn partner Christopher Kas tegen het Russisch/Kazachstaanse duo Davydenko/Golubev.

Klik HIER voor het volledige schema voor morgen

Lees ook:Programma Dag 6 Australian Open
Lees ook:Programma Dag 8 Australian Open
Lees ook:Programma Dag 2 Australian Open
Lees ook:Monfils reist in bloedvorm af naar Rotterdam
Lees ook:Programma dag 10 Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>