Uitslagen Australian Open: Dag 1

De grootste stunt van de dag: 20-jarige Luksika Kumkhum verslaat nummer 6 van de wereld Petra Kvitova.

 

Zoals al zo vaak de afgelopen weken, lijkt zich er meteen op dag 1 van het toernooi in Melbourne een duidelijk patroon af te tekenen. Bij de heren gaat alles ongeveer volgens verwachting, terwijl bij de dames de grote verrassingen nu al op beginnen te stapelen. Op de eerste, bloedhete, dag van het toernooi moesten we afscheid nemen van Venus Williams, Elena Vesnina (23), Roberta Vinci (12), Sara Errani (7) en Petra Kvitova (6). Ook Daniela Hantuchova (31), Lucie Safarova (26) en Angelique Kerber (9) wankelden, maar wisten net orde op zaken te stellen in de derde set van hun eerste ronde partij.

Bij de heren was de enige grote naam die teleurstelde Tommy Haas (12), die in zijn partij tegen Guillermo Garcia-Lopez bij een 7-5 5-2 achterstand moest opgeven. Jerzy Janowicz (20) (tegen de Australiër Jordan Thompson) en Kevin Anderson (19) (tegen de Tsjech Jiri Vesely) hadden het beide moeilijk in hun partijen: ze kwamen 2-0 in sets achter alvorens ze hun niveau konden halen en de partij alsnog naar zich toe wisten te trekken. Ook Tommy Robredo (17) had het erg zwaar en kon uiteindelijk met 8-6 in de vijfde set Lukas Rosol verslaan (ik hoop nogmaals stiekem dat dit het begin is van een heroïsche reeks zoals Robredo die op Roland Garros had vorig jaar). Nederlander Jesse Huta Galung was niet in staat om de als 29e geplaatste Jeremy Chardy te verrassen, de Fransman won vrij gemakkelijk met 6-2 6-4 6-4. Klik hier voor alle uitslagen op een rijtje.

Lees ook:Serena Williams serveert titelverdedigster Kvitova uit Wimbledon
Lees ook:Programma Dag 3 Australian Open
Lees ook:De nieuwe wereldranglijst!
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 2: Nadal en Kvitova komen traag op gang
Lees ook:Programma Dag 7 Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>