Nadal in finale Shanghai gevloerd door Davydenko

Federer2Rafaël Nadal is er niet in geslaagd om het Masterstoernooi van Shanghai op zijn naam te schrijven. In de finale verloor de Spaanse nummer 2 van de wereld van de Rus Nikolaj Davydenko. De vaak stoïcijnse Davydenko wist daarmee zijn achttiende ATP-titel te winnen.

Voor Nadal betekende het dat hij wederom geen titel op zijn conto bij mag schrijven. Vorige week ging het ook al mis in Azië. Toen verloor hij in Peking in de halve finale van Marin Cilic. In Shanghai overleefde hij de halve eindstrijd dus wel. Maar de regelmatige Davydenko toonde zich echter sterker. In het eerste bedrijf sleepte hij er een tiebreak uit, die hij met 7-3 pakte. In de tweede set kraakte de Rus Nadal met 6-3. De toernooizege voor de als zesde geplaatste tennisser uit Rusland was volkomen verdiend. In de halve finale had Davydenko ook al nummer 2 van de plaatsingslijst Novak Djokovic uitgeschakeld.

Lees ook:Davydenko elimineert Federer in halve finale ATP Finals
Lees ook:ATP-titels voor Roddick, Cilic en Davydenko
Lees ook:Kim Clijsters en Justine Henin overleven kwartfinales Brisbane
Lees ook:Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs
Lees ook:Rafaël Nadal kan na verlies zijn vizier richten op de Davis Cup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>