Nalbandian in finale Queens gediskwalificeerd na verwonden lijnrechter

David Nalbandian heeft de finale van het toernooi in Queens verloren vanwege een diskwalificatie. De Argentijn schopte na een verloren servicegame tegen een reclamebord voor de stoel van een lijnrechter. De lijnrechter liep hierbij een snee op in zijn been. De scheidsrechter diskwalificeerde geheel volgens de regels de Argentijn. De Kroaat Marin Cilic won zodoende het toernooi. Cilic had de eerste set met 7-6 gewonnen en stond in de tweede set 4-3-voor.

 

Regels zijn regels
Beduusd konden beide spelers elkaar, na de ongelukkige actie van Nalbandian, de hand schudden. Het publiek bleef joelend achter en had graag een volledige finale gezien. Ondanks dat iedereen de wedstrijd wilde vervolgen, hield de scheidsrechter zich uiteraard aan de regels.

Tim Henman
Het voorval deed denken aan de diskwalificatie van Tim Henman in 1995 op Wimbledon. Henman sloeg  uit woede een bal weg. Een ballenmeisje, dat net de baan oprende voor een andere bal, kreeg de tennisbal hard in haar gezicht. Dit was ook duidelijk geen opzet, maar regels zijn regels. Als je een official raakt, word je gediskwalificeerd.

Lees ook:Federer topfavoriet op Wimbledon
Lees ook:Marco Borsato zingt voor het Davis Cup-publiek
Lees ook:Loting ABN-Amro WTT bekend!
Lees ook:Roddick komt sterk voor de dag bij rentree
Lees ook:Rafaël Nadal in straight sets gevloerd door Juan Martin del Potro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>