Nadal en Federer winnen eerste graspartij

Zowel Rafael Nadal als Roger Federer zijn een ronde verder in het grastoernooi van Halle. De Spaanse Roland Garros winnaar won van Lukas Lacko: 7-5 6-1. Federer, die eerder deze week zijn eigen straat in Halle kreeg, versloeg de Duitser Florian Mayer met 6-4 7-5.

De overschakeling van gravel naar gras gaat niet voor alle toptennissers soepel. Jo-Wilfried Tsonga werd in de derde ronde in Queen’s uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Tsonga verloor van de Kroaat Ivan Dodig met 6-7 (3), 6-3, 6-7 (5). Tijdens dit voorbereidingstoernooi op Wimbledon ging woensdag al de nummer een van de plaatsingslijst, Andy Murray, onderuit.

 

Op Wimbledon krijgen we te zien welke spelers het beste uit de voeten kunnen op het gras. Deze ondergrond ligt doorgaans spelers als Federer beter dan de gravelspecialist Nadal. Al voert het typische service-volley tennis op Wimbledon niet zo duidelijk meer de bovenhand als jaren terug.

Lees ook:Tsonga mist wellicht Wimbledon door gebroken vinger
Lees ook:Thiemo de Bakker delft onderspit in kwartfinale Kolding
Lees ook:Muzikale Maandag
Lees ook:‘Veteraan’ Haas wint verrassend finale in Halle van Federer
Lees ook:Roger Federer krijgt eigen straat in Halle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>