Finales van vandaag: Rotterdam, Buenos Aires en Doha

 

Vandaag komen drie grote ATP/WTA toernooien tot een einde: het ABN-Amro World Tennis Tournament in Ahoy in Rotterdam, de Copa Claro in Buenos Aires en het Qatar Total Open in Doha. Hieronder een overzicht van de finalisten en hoe ze zover gekomen zijn deze week.

In Rotterdam gaat de finale tussen de nummer 7 van de wereld Tomas Berdych en de Kroaat Marin Cilic. Cilic had een zware loting maar wist achtereenvolgens van de nummer 10 van de wereld Jo-Wilfried Tsonga en de nummer 6 van de wereld Andy Murray te winnen. In de halve finale kwam hij de Nederlander Igor Sijsling tegen; hij moest 3 sets lang op zijn best spelen om de deze week sterk presterende Sijsling te verschalken. Berdych had een iets rustigere en makkelijkere weg naar de finale, hij versloeg Andreas Seppi, Jerzy Janowicz en Ernests Gulbis (die verrassend in de kwartfinale van de eerste geplaatste Juan Martin Del Potro won).

In Buenos Aires gaat de finale wel tussen de nummers 1 en 2 geplaatst: David Ferrer (1) neemt het op tegen Fabio Fognini (2). Ferrer won de halve finale van de Argentijn Nicolas Almagro en Fognini versloeg Spanjaard Tommy Robredo. Robin Haase deed ook mee aan de Copa Claro, hij reikte tot de kwartfinale waarin hij bij een achterstand van 6-1 2-0 opgaf tegen Robredo.

In het damescircuit is er deze week één vooraanstaand toernooi, in Doha. Hieraan namen maar liefst 16 top-20 speelsters mee. Eerste geplaatste Na Li viel echter verrassend snel uit, ze verloor in de derde ronde van het toernooi van de Tsjechische qualifier Petra Cetkovska. Cetkovska verloor echter de volgende ronde met 6-1 6-0 van de Duitse Angelique Kerber, die ook de halve finale van Jelena Jankovic won en daarmee in de finale mag aantreden tegen Simona Halep. Halep won in de halve finale op indrukwekkende wijze van Agnieszka Radwanska en in de kwartfinale met 6-2 6-0 van Sara Errani.

Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 7
Lees ook:Korte Update: Sijsling naar halve finale ABN-Amro WTT
Lees ook:Herhaling gevecht om bronzen medaille: Djokovic-Del Potro
Lees ook:Serena Williams uitgeschakeld in Dubai
Lees ook:Federer terug in top-5 van de wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>