Toch weer afmelding van favoriet ABN-Amro WTT

 

Waar het in de vorige jaren ook al vaak alle kanten op ging met aan- en afmeldingen van spelers voor het grootste toernooi van Nederland, is dat dit jaar niet anders. Vorige week meldde de nummer 24 van de wereld Benoit Paire zich af, iets wat we nog best van ons af konden schudden met 7 top-12 spelers in de lijst. Vandaag kwam er echter het bericht dat Stanislas Wawrinka, de kersverse nummer 3 van de wereld en Australian Open kampioen, zich toch heeft afgemeld voor deelname aan het ABN-Amro World Tennis Tournament. De Zwitser noemde een blessure aan zijn been als oorzaak voor zijn afmelding.

Toernooidirecteur Richard Krajicek, die een week geleden nog met vol vertrouwen vertelde dat Wawrinka ondanks een zwaar toernooi in Melbourne vast en zeker aan de start zou komen in Rotterdam, uitte zijn teleurstelling: “Het is natuurlijk heel jammer voor ons en de fans dat Stan het advies heeft gekregen om tijdens ons toernooi rust te nemen.”. Het toernooi is echter nog niet verloren: “Met zes spelers uit de top-12 verwacht ik nog steeds een uiterst spannende week toptennis.”.

 

Wawrinka zelf betuigde ook zijn spijt: ”Jammer genoeg ben ik niet in staat om deel te nemen aan de komende toernooien in Montpellier en Rotterdam. Ik hoop snel weer terug op de baan te zijn. Ik keek er naar uit om in Rotterdam te spelen, maar ik ben niet fit genoeg om een goed resultaat te kunnen halen.”.

De Oezbeek Denis Istomin zal Wawrinka vervangen in Rotterdam. Istomin is de huidige nummer 43 van de wereld.

Lees ook:Murray treedt toe tot deelnemersveld ABN-Amro WTT
Lees ook:Benoit Paire meldt zich af voor ABN Amro WTT
Lees ook:Del Potro uitgeschakeld!
Lees ook:Van der Duim schakelt De Bakker uit in kwartfinales Masters
Lees ook:Murray moeizaam door naar kwartfinale ABN Amro WTT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>