Jankovic onderuit in eerste ronde Sydney

Het WTA-toernooi in de Australische hoofdstad is nog amper een paar uur oud of het kent al zijn eerste grote verrassing: bij de dames is Jelena Jankovic, nummer 4 op de plaatsingslijst, verslagen door de nummer 23 van de wereld Ekatarina Makarova. De Russische gaf de Servische nummer 8 van de wereld weinig kans en rondde de partij af in 6-4 6-2. Nummers 1, 2 en 3 van de plaatsingslijst (Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova en Sara Errani) zijn gewaarschuwd: we hebben vorige week al kunnen zien dat 1 stunt vaak meer underdogs inspireert…

 

 

Voorlopig gaat het op deze vroege uitschakeling van Jankovic na nog redelijk volgens schema bij de toernooien Down Under die deze week plaatsvinden. Het toernooi in Auckland, waar Nederlander Robin Haase 8e geplaatst is, rondde vandaag de laatste kwalificatiewedstrijden af. Morgen zal Haase mogen aantreden tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. Ze hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld, een goede inschatting kunnen we als toeschouwers dus van tevoren niet maken, maar we kunnen er vanuit gaan dat het een spannende wedstrijd gaat worden tussen de nummers 44 en 58 van de wereld. Direct na deze wedstrijd komt ook Igor Sijsling in actie tegen Yen-Hsun Lu, ook dit is een eerste ontmoeting en ook hier scheelt de plaatsing op de wereldranglijst weinig (Lu op 62 en Sijsling op 69). Ik verwacht echter toch dat beide Nederlanders hun gram kunnen halen in deze eerste ronde partijen.

Bij het WTA-Toernooi in Hobart zagen we vandaag thuisfavoriete Samantha Stosur wankelen tegen qualifier Madison Brengle: de nerveuze Australische nummer 17 van de wereld had een tiebreak in de derde set nodig om van de taaie Amerikaanse af te komen. Grootste verrassing daar was uiteindelijk de uitschakeling van de als vierde geplaatste Anastasia Pavlyuchenkova, die zich ook liet verrassen door een ongeplaatste jonge Amerikaanse: 23-jarige Alison Riske verschalkte de Russische nummer 30 van de wereld met duidelijke cijfers, 6-3 6-2.

Wat denk jij, gaat Sam Stosur het waar kunnen maken in Hobart? En hoever zullen de Nederlandse mannen kunnen komen in Sydney? Gaan we een kwartfinale zien tussen Haase en nummer 3 van de wereld David Ferrer? Laat je mening achter!

Lees ook:Programma Dag 1 Australian Open
Lees ook:Aranxta Rus naar de tweede ronde in Wimbledon
Lees ook:Misa Krajicek neemt eerste kwalificatiehorde in Hobart
Lees ook:Uitslagen Hobart en Auckland
Lees ook:Zusjes Williams in kwartfinales; Chinese wipt Wozniacki uit toernooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>