De Bakker zakt twee plaatsen op nieuwste ATP-lijst

Na een rustige tennisweek zijn er weinig verschuivingen op de wereldranglijst voor mannen. Geen van de Nederlandse toppers verloor in vergelijking met vorige week een flink aantal plaatsen.

Op de nieuwste ATP-lijst staat Thiemo de Bakker op de 82e plek. Dit is twee plaatsen lager dan vorige week. Tweede Nederlander is nog altijd Raemon Sluiter. De Rotterdammer die gisteren het hoofdtoernooi in Ahoy misliep, is deze week 197e. Derde Nederlander was vorige week Igor Sijsling. Nu is dat Jesse Huta Galung. ‘Huta’ won elf plekken en is de huidige nummer 240 van de wereld. Igor Sijsling zakte vijf plaatsen en staat 245e.

Overigens wist Sijsling gisteren ten koste van Huta Galung de hoofdtabel van het ABN Amro World Tennis Tournament te bereiken. Wellicht zijn daardoor de rollen volgende week weer omgedraaid.

De andere landgenoten in de top-400 zijn Matwé Middelkoop en Robin Haase. Zij staan oop de plekken 349 respectievelijk 361.

Lees ook:Igor Sijsling bij beste tweehonderd tennissers ter wereld
Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog
Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:Bescheiden terreinwinst Nederlandse tennissers op wereldranglijst
Lees ook:Thiemo de Bakker krijgt nog beter zicht op top-100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>