‘Halve man’ Amelie Mauresmo per direct gestopt met tennis

tennis;algemeen4Amelie Mauresmo is per direct gestopt met tennis. De voormalige nummer 1 van de wereld uit Frankrijk had de laatste jaren vaak last van blessures.

In haar loopbaan schreef de Francaise twee grandslamtitels op haar naam, beide in 2006. Toen zegevierde Mauresmo op de Australian Open en Wimbledon. In totaal reikte ze tot 25 toernooizeges, waarvan de meest recente in februari van dit jaar was. Toen was ze de sterkste bij het WTA-toernooi van Parijs. In september 2004 werd Amelie Mauresmo lijstaanvoerster van de wereldranglijst.

Naast haar prestaties hielden de media zich ook regelmatig bezig met het privé-leven van Mauresmo. Ze was lesbisch en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook het lichaam van de tennisster was ook regelmatig onderwerp van gesprek. Mauresmo was een gespierde verschijning op de tennisbaan. Daarom werd ze smalend ‘een halve man’ genoemd.

Afgelopen september speelde de 30-jarige Francaise haar laatste wedstrijd op de tour. In de tweede ronde van de US Open dolf ze het onderspit tegen Aleksandra Wozniak€ uit Canada.

Lees ook:Mauresmo is de nieuwe Fed Cup coach van Frankrijk
Lees ook:Een inkijkje in het leven van tennismoeder Kim Clijsters
Lees ook:Van Uitert wel, Hogenkamp niet in tweede ronde
Lees ook:Halve finales New Haven door storm Danny in universiteitshal afgewerkt
Lees ook:Kim Clijsters zet gefrustreerde Serena Williams te kijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Halve man’ Amelie Mauresmo per direct gestopt met tennis

  1. Marion

    Ik vond Amelie een pracht mens. Een lief mens. Mooi en aardig. Vreselijk dat men zeurt over het feit dat zij lesbisch is. In wat voor wereld leven wij toch, dat we ons met het leven van anderen bemoeien en daar opmerkingen over plaatsen. Ik wens haar al het geluk van de wereld toe.

      /   Reply  / 
  2. cadeddu

    Ik vind het echt jammer,ik zat altijd aan de buis te wachten tot ze kwam,zulk een lieve meid gevoelig prachtig om haar te zien;ik zal je missen Amelie xxx-jes van een sille fan.ik wens haar veel liefde toe.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>