Igor Sijsling boekt fraaie zege in tweede ronde Chuncheon

Tennis; AlgemeenIgor Sijsling is erin geslaagd om zich bij de laatste acht te scharen van de grote challenger (100.000 dollar) die deze week in Chuncheon wordt afgewerkt. In de Zuid-Koreaanse stad vloerde de Amsterdammer de Slowaak Lukas Lacko, inderdaad de tennisser die vorige week in Seoul Thiemo de Bakker afstopte in de halve finale. Sijsling pakte wel zijn kansen en schoof Lacko (sinds maandag op de 91e plaats op de wereldranglijst) in drie sets opzij. Ondanks dat hij in de derde set een 5-0 voorsprong bijna verspeelde, won Sijsling met 6-4, 2-6 en 6-4.

De winst in de tweede ronde is een mooie prestatie. De laatste maanden klimt hij gestaag op de wereldranglijst (nu ATP-250) en langzamerhand krijgt hij steeds meer uitzicht op rechtstreekse deelname aan challengers. Nu moet hij vaak nog kwalificaties spelen. In de kwartfinale  speelt Sijsling tegen Prakash Amritraj (India) of Andis Juska (Letland).

Lees ook:Sijsling en Bertens de nieuwe kampioenen van Nederland
Lees ook:Sluiter en Sijsling solide naar tweede ronde challengers
Lees ook:Nadal wipt over Murray heen; Nederlanders winnen terrein op ATP-ranglijst
Lees ook:Igor Sijsling sneuvelt in kwalificaties US Open
Lees ook:Igor Sijsling naar tweede ronde kwalificaties US Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>