Gloriedagen Venus Williams definitief voorbij

De gloriedagen van Venus Williams lijken met haar harde uitschakeling op Wimbledon 2012 definitief voorbij. De oudste van de twee Williams zussen werd in de eerste ronde vernederd door de Russische Elena Vesnina: 6-1 6-3. Op Roland Garros haalde Williams slechts de tweede ronde.

De vijfvoudig Wimbledon kampioene is inmiddels afgezakt naar plaats 58. Vesnina is de nummer 79. Zij mag het in de tweede ronde opnemen tegen Agnieszka Radwanska.

Auto-immuunziekte
In het najaar van 2011 werd bij Venus een auto-immuunziekte geconstateerd, ze heeft hierdoor maanden niet gespeeld. In maart kwam ze weer terug, en behaalde zelfs ook enkele kwartfinales, maar stelt flink teleur in de Grand Slams. Het is nog maar de vraag of ze ooit nog op haar oude niveau kan terugkeren. De rest van het jaar zal dit uitwijzen. Ze geeft in ieder geval zelf aan er nog vol voor te gaan.

Williams kan zich alvast gaan opmaken voor de US Open eind augustus/begin september.

Lees ook:Wimbledon 2012 titel voor powerlady Serena Williams
Lees ook:Beide Williams-zusjes bereiken finale
Lees ook:Australian Open vrouwen: plaatsing en voorbeschouwing
Lees ook:Olympische Spelen: ook Venus Williams jaagt weer op goud
Lees ook:Venus worstelt, Serena makkelijk naar tweede ronde US Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>