Li eerste Grand Slam winnares van 2014

 

De derde keer was scheepsrecht voor de Chinese Na Li vandaag in Melbourne. Na een verloren finale tegen Kim Clijsters in 2011 en haar verlies vorig jaar in de finale tegen Victoria Azarenka, werd de Australian Open 2014 voor haar eindelijk een ultiem succesverhaal (ondanks het matchpoint tegen in de derde ronde tegen Lucie Safarova (26)!).

In de eindstrijd tegen Dominika Cibulkova (20) was er even sprake van een spannende strijd, de eerste set ging met 7-6 (3) naar Li. Het was een nerveus begin van beide dames: Cibulkova gaf meteen in de eerste game al een break weg via een dubbele fout. Li had op haar beurt halverwege de set een eerste-service-percentage van 18%, naarmate de wedstrijd langer duurde bleef dat getal echter stijgen en stijgen, waar de zenuwen ook bij Cibulkova gelukkig weg leken te ebben. Één ding werd echter erg duidelijk: Li stond er met een doel, Li was op een missie, Cibulkova straalde weinig oprecht vertrouwen uit, en wist niet goed waar ze haar punten vandaan moest toveren. In de tweede set gaf de ervaring de doorslag, Li wist dat ze nu gas kon en moest geven om het klusje te klaren en dat deed ze met verve: met 6-0 greep ze de tweede set.

Li eindigde de wedstrijd met een positief saldo van 34 winners tegenover 30 onnodige fouten, tegenover de 11/28 verhouding van haar opponente. Dit terwijl Li vooral in de eerste set veel fouten maakte: 25. In de tweede set wist ze dus ondanks haar sterke aanvallende spel het foutenaantal laag te houden (slechts 5 foutjes). Over haar imponerende tweede set zei ze zelf dit: “It’s like after if you win a very tight first set, you think, okay, already one set in the pocket. Like feeling one feet already touching in trophy.”. Uiteindelijk mocht ze dus allebei haar voeten aanraken in de beker (?).

Het grootste voordeel aan de overwinning van Na Li is dat het nu aan haar was om de overwinning-speech te geven, en als u het tennis een beetje volgt weet u dat ze, als ze minder tennistalent had gehad, net zo veel succes had kunnen hebben als cabaretière. Hier haar speech, waarmee ze de lachers op haar hand kreeg:

Lees ook:Damesfinale in Melbourne bekend!
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova maatje te groot voor Clijsters
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:‘A Monster victory’ voor Arantxa Rus op Wimbledon
Lees ook:Wawrinka eerste finalist bij de heren in Melbourne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>