Wawrinka eerste finalist bij de heren in Melbourne

 

De eerste halve finale in het herentoernooi vond vandaag plaats tussen de nummers 7 en 8 van de plaatsingslijst: Tomás Berdych en Stanislas Wawrinka. In een spannende partij waarin de spelers zeer aan elkaar gewaagd waren, bleek uiteindelijk de Zwitser toch profijt te hebben van de boost in zelfvertrouwen die hij overgehouden heeft aan zijn kwartfinale-overwinning tegen de nummer 2 van de wereld Novak Djokovic. In een wedstrijd met veel kanonskogels van services en groundstrokes was het moeilijk een favoriet aan te wijzen. Berdych begon wankelend aan de wedstrijd, waar Wawrinka gretig profijt van nam. Hierna werd het een wedstrijd die bijna een loterij genoemd kan worden: hoogstaand aanvallend spel, drie keer culminerend in een tiebreak. In de eerste van die tiebreaks wist de Tsjech een serie neer te zetten van heel sterk spel, maar in de andere twee tiebreaks bleek Wawrinka beter tegen de druk bestand: In de derde set sloeg Berdych twee dubbele fouten en ook in de vierde set maakte hij onverklaarbare fouten (en weer een dubbele fout).

Uitslag:

Stanislas Wawrinka (8) – Tomás Berdych (7): 6-3 6-7 (1) 7-6 (3) 7-6 (4)

Wordt het een volledig Zwitserse finale…?

Lees ook:Karlovic slaat wereldrecord aan aces, maar verliest wel
Lees ook:ATP-titels voor Roddick, Cilic en Davydenko
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:WTA Toronto: Dementieva troeft Sjarapova af
Lees ook:Nadal verslagen in Indian Wells

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>