Programma Dag 9 Australian Open

 

We zijn aangekomen bij de kwartfinales in Melbourne. Stuk voor stuk wedstrijden om van te watertanden. Morgen krijgen we de eerste helft van die kwartfinales, uit het bovenste deel van het vrouwenschema en het onderste deel van het herenschema. Opvallend bij de heren is dat van de beste acht van de plaatsingslijst alleen Juan Martin Del Potro (5) het niet tot de kwartfinales geschopt heeft. Op zijn plek staat nu Grigor Dimitrov (22). Bij de vrouwen zien we juist dat vijf speelsters van de beste acht het niet gered hebben. Wat moeten we verwachten van de wedstrijden van dag 9?

Na Li (4) – Flavia Pennetta (28)
Na Li is wat mij betreft de beste kandidaat voor de finaleplek tegenover Victoria Azarenka (2). In deze wedstrijd kan ze het moeilijk krijgen tegen de goed spelende Pennetta, maar ik verwacht toch dat ze het klusje zal klaren in twee sets.

Ana Ivanovic (14) – Eugenie Bouchard (30)
Aan Ivanovic nu de taak om om te gaan met de druk van de verwachtingen van het publiek en vooral van zichzelf, na haar overwinning tegen Serena Williams (1). Zeker aangezien haar tegenstandster in deze partij de minste niet is; Bouchard heeft dit toernooi laten zien dat ze haar plek bij de laatste 16 meer dan waard is. Als Ivanovic haar vorm behoudt kan ze deze partij winnen, maar het is verre van een gelopen race.

Tomás Berdych (7) – David Ferrer (3)
Voordat de loting voor dit toernooi bekend werd dacht ik dat Berdych wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien. Toen de loting bekend werd, dacht ik dat des te meer met deze kwartfinale in het vooruitzicht. Nu de eerste vier rondes gespeeld zijn, is duidelijk dat Berdych ook nog eens in goede vorm steekt. Als hij die vorm morgen laat zien, kan hij zijn halve finale plek veilig stellen. Want ondanks dat Ferrer niet slecht speelt, heeft hij de speelstijl niet om met de grote klappen van de Tsjech te kunnen omgaan op deze snelle ondergrond. Vier sets voor Berdych.

Stanislas Wawrinka (8) – Novak Djokovic (2)
Ik denk niet dat Wawrinka het nog een keer kan flikken tegen Djokovic. Vorig jaar was er de epische ontmoeting, ook hier in Melbourne, ook in de kwartfinale, die beslist werd in een lange vijfde set. Later, bij de US Open, weer een vijfsetter. Nu acht ik Djokovic in te goede vorm, en Wawrinka in te wisselvallige vorm, om er weer zo’n spannende partij van te maken. Djokovic in drie sets.

Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 7
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 9
Lees ook:Programma Dag 7 Australian Open
Lees ook:Tennisgeschiedenis: Top-8 in kwartfinales Montreal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>