Welke vier mannen gaan naar de halve finales op Wimbledon?

Vandaag is het aan de mannen om te strijden voor een plek bij de laatste vier. Met de uitschakeling van Nadal zijn er kansen voor Tsonga en Kohlschreiber om zich te voegen bij de ‘big three’: Djokovic, Federer en Murray. Of wordt er gestunt? Wat dacht je van een thrillermatch tussen Murray en Ferrer?

 

 

 

Een overzicht van de kwartfinales bij de mannen:

Start 14.00 uur op baan 1:

Novak Djokovic (1) vs. Florian Mayer (31)
Onderling resultaat: 1-0 voor Djokovic
Lijkt me sterk als Djokovic zich laat verrassen door de Duitser, die wel goed speelt, maar nog geen echte kampioen is tegengekomen dit toernooi. Straight sets voor de Serviër.

Gevolgd door:

Jo-Wilfried Tsonga (5) vs. Philipp Kohlschreiber (27)
Onderling resultaat: 5-1 voor Tsonga
Puur gebaseerd op het onderlinge resultaat mag je verwachten dat Tsonga met de winst aan de haal gaat. De Duitser is echter bezig met een heel goed grasseizoen. Als hij goed blijft serveren kan hij het Tsonga erg moeilijk maken. Toch denk ik dat Tsonga de sterkste van de twee is met een completer ‘pakket’. Winst voor de Fransman in vier sets.

Start 14.00 uur op baan Centre Court:

Roger Federer (3) vs. Mikhail Youzhny (26)
Onderling resultaat: 13-0 voor Federer
Moet ik hier nog iets aan toevoegen? Federer laat zich op ‘zijn gras’ niet verrassen door de Rus. Enige hoop voor Youzhny; de rugproblemen van de Zwitser. Winst in drie sets voor de nummer 3.

Gevolgd door:

Andy Murray (4) vs. David Ferrer (7)
Onderling resultaat: 5-5
Ik ben erg benieuwd naar dit duel. Gezien de ondergrond verwacht je dat Murray wint, maar Ferrer is als een ware tijger grastennis aan het spelen. Als hij zijn rol als menselijke tennismuur kan volhouden, heeft hij een kans tegen Murray, die dan wel eens de fouten kan gaan maken. Onder toeziend ookg van het Britse publiek….winst voor Murray in vijf slopende sets.

Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 mannen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:ABN-Amro WTT: Vandaag in Rotterdam!
Lees ook:Topfavorieten ABN-Amro WTT vandaag in actie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>