Federer en Murray maken rentree, Djokovic jaagt op tweede plek

Roger Federer en Andy Murray (archieffoto) maken komende week hun rentree in wedstrijdverband. De nummers 1 en 4 van de wereld waren de afgelopen weken niet te bewonderen in de diverse toernooien. Federer laste een rustpauze in, Murray kampte met een polsblessure.

Ze zullen deze week in elk geval niet de degens met elkaar kruisen. Roger Federer keert namelijk in thuisland Zwitserland terug in het circuit. In Basel gaat hij op jacht naar zijn vierde titel op rij. Novak Djokovic is als tweede geplaatst. Bij winst van het ATP-toernooi neemt de Serviër de tweede plaats op de wereldranglijst over van Rafaël Nadal.

Andy Murray zal in Spanje te bewonderen zijn. De Schot is als eerste geplaatst bij het ATP-toernooi van Valencia. In de eerste ronde moet hij het opnemen tegen Daniel Gimeno-Traver. De Spanjaard speelt mee op een wildcard.

Naast de rentree van deze topspelers wordt het komende week ook interessant om te zien welke spelers de laatste tickets voor de ATP World Tour Finals weten te bemachtigen. Zes spelers zijn inmiddels zeker van een ticket naar Londen. Gegadigden zoals Nikolaj Davydenko (Valencia), Fernando Verdasco (Valencia), Fernando Gonzalez (Basel) en Jo-Wilfried Tsonga  (Valencia) hopen deze week belangrijke punten te pakken. De Zweed Robin Söderling laat deze week verstek gaan. Hij komt volgende week in Parijs weer in actie.

Lees ook:Novak Djokovic klopt Roger Federer in eigen huis
Lees ook:Favoriet Andy Murray moeizaam verder in Valencia
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Geen overwerk voor Roger Federer bij rentree
Lees ook:ATP Finals: Favorietenrol voor oud-winnaars Federer en Djokovic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>