Spaans dubbel kan Davis Cup definitief binnenhalen

Rafaël Nadal heeft gisteren zijn klasse weer op gravel geëtaleerd. De Spaanse tennisser die vorige week bij de ATP World Tour Finals in Londen weinig potten kon breken, zette het Spaanse Davis Cup team op koers voor prolongatie van de titel. Na een moeizame start in Barcelona stoomde Rafa in set twee en drie makkelijk naar de zege in de partij tegen Tomas Berdych. Het werd 7-5, 6-0 en 6-2.

Later op de avond deed ook David Ferrer van zich spreken. Met een zege in vijf sets op Radek Stepanek zette hij Tsjechië op een 2-0 achterstand. In een marathonpartij won Ferrer, die de voorkeur kreeg boven de lichtgeblesseerde Fernando Verdasco, nadat hij twee sets achterstond: 1-6, 2-6, 6-4, 6-4 en 8-6. Daardoor zit Spanje op rozen voor winst van de Davis Cup.

Vanmiddag kan met winst in het dubbelspel prolongatie al een feit zijn. Tsjechië vecht voor zijn laatste kans. Zoals het er nu uitziet treden Feliciano Lopez en Fernando Verdasco namens Spanje aan. Tsjechië doet een beroep op Lukas Dlouhy en Jan Hajek.

Lees ook:Komt Rafaël Nadal in finale Davis Cup beter voor de dag?
Lees ook:Spanje en Tsjechië strijden om eindzege in Davis Cup
Lees ook:Affiche finale Davis Cup: Nadal en Verdasco versus Stepanek en Berdych
Lees ook:Mogelijke clash tussen Nadal en Federer in Davis Cup 2010
Lees ook:Rafaël Nadal wil ook in Davis Cup zijn rentree maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>