Nishikori blijft verrassen in Miami

 

De Japanner Kei Nishikori heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Miami. Na een overwinning op David Ferrer eerder in het toernooi, versloeg hij gisteren de Zwitser Roger Federer. Zo noteerde hij twee dagen achtereen een overwinning op een speler uit de top 5 van de wereld. De uitslag tegen Federer was 3-6 5-7 6-4.

Federer gaf te kennen dat hij baalde van zijn verlies: “Ik kon mijn ritme niet vinden bij het serveren. Dat verraste me omdat ik de rest van de week juist heel goed serveerde. In de tweede set stond ik twee keer een break voor, dat is wel frustrerend. Hij was gewoon constanter.”

Nishikori mag het in de volgende wedstrijd opnieuw op gaan nemen tegen een speler uit de top 5: Novak Djokovic (2). Die won eerder op de dag van de Schot Andy Murray in twee sets. In de andere helft van het speelschema worden de kwartfinales vandaag nog gespeeld, die zullen gaan tussen Nadal/Raonic en Dolgopolov/Berdych.

Bij het damestoernooi in Miami staan ook mooie ontmoetingen op het programma. Zo is er de klassieker Maria Sharapova (4) – Serena Williams (1). Het zou voor het eerst zijn sinds Wimbledon 2004 als Sharapova Williams wist te verslaan. De andere halve finale is een herhaling van de Australian Open eerder dit jaar: Na Li – Dominika Cibulkova. Alle WTA-circuit volgers hopen natuurlijk op eindelijk een ontmoeting in 2014 tussen de meest succesvolle speelster tot nog toe, Na Li, en de grote nummer 1 van het afgelopen decennium, Serena Williams.

 

Kijk voor de complete speelschema’s HIER.

 

Lees ook:Sony Open in Miami onderweg
Lees ook:Beide Williams-zusjes bereiken finale
Lees ook:Djokovic en Williams winnen in Miami
Lees ook:Williams in eerste ronde Charleston verslagen
Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>