Nadal en Djokovic beide in nieuwe ‘Premier League’

 

De nummers 1 en 2 van de wereld hebben allebei toegezegd om mee te spelen in de nieuwe “International Premier Tennis League”, die aan het eind van dit seizoen zullen worden gespeeld. Ook Andy Murray en Serena Williams spelen mee.

Via een spelersveiling in Dubai zullen 5 teams worden samengesteld uit verschillende categorieën spelers (bijvoorbeeld ‘Icon Players’ als Nadal of Djokovic en ‘Past Champions’ als Rafter en Chang); elk team krijgt een speelstad toegewezen en spelen een keer uit en een keer thuis tegen de andere teams. De acht speelrondes vinden plaats tussen 28 november en 20 december. Elk team bestaat uit 6 tot 10 spelers, met een totaal minimum aan salaris van 4 miljoen dollar.

De spelregels tijdens de ontmoetingen zullen anders zijn dan bij normale ATP en WTA wedstrijden. Elke ontmoeting zal bestaan uit vijf wedstrijden om één gewonnen set: heren- en damesenkel, heren- en damesdubbel en een “legends single”. De winnaar is het team met de meeste gewonnen games (het kan dus bijvoorbeeld voorkomen dat een team 3 van de 5 wedstrijden wint, maar toch verliest).

Lees ook:Programma Dag 5 Australian Open
Lees ook:De Bakker, Haase en Sluiter in actie bij Masters, geen Rus en Krajicek
Lees ook:In training: tennisvoornemens voor het nieuwe jaar!
Lees ook:Een welkome toevoeging aan mijn Tennis-obsessie
Lees ook:Thiemo de Bakker naar hoogste notering ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>