Brisbane: Dag 1

De eerste rondes van het WTA/ATP toernooi in Brisbane geven meteen bijzondere en mooie uitslagen. Op dag 1 zagen we bij de heren Grigor Dimitrov in actie tegen Robin Haase, evenals onder andere Marin Cilic, Julien Benneteau en Dmitry Tursunov. Bij de dames hadden we de grote ontmoeting tussen Jelena Jankovic en Francesca Schiavone, maar ook Maria Sharapova, Angelique Kerber en Sabine Lisicki kwamen in actie. Toch waren geen van de hiervoor genoemde tennissers echt de hoofdrolspelers. Dat waren de Australische deelnemers die vandaag de baan betraden: Ashleigh Barty, Casey Dellacqua en Marinko Matosevic.

 

 

Deze Australische tennissers zorgden namelijk stuk voor stuk voor een wonderbaarlijke opwinding op het tenniscomplex in Brisbane. Om te beginnen met Ashleigh Barty (foto). Deze dame zorgde in het kwalificatietoernooi nog voor een grote teleurstelling voor de Nederlandse tennisfans door – met veel moeite – Kiki Bertens te verslaan in de finale. Hierdoor was ze, na toegelaten te zijn tot het kwalificatie-toernooi via een Wild Card, ineens doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Ze mocht vandaag aantreden tegen de nummer 33 van de wereld: Daniela Hantuchova. Met deze tegenstandster had Barty veel minder problemen dan met Bertens: ze won met 7-5 6-3 en zorgde voor de eerste grote stunt van het toernooi. Nu mag de Australische tiener gaan bewijzen wat ze echt waard is en haar geluk beproeven tegen de als derde geplaatste Maria Sharapova, die vandaag met 6-3 6-0 haar eerste ronde tegen Française Caroline Garcia won.

Vervolgens was er Casey Dellacqua die na een hele lange periode van ziekte en blessure ook toegelaten werd tot het toernooi via een Wild Card. Alle ogen waren op haar gericht, maar dat leek haar niet te hinderen: ze won haar partij tegen Galina Voskoboeva en mag nu ook aantreden tegen een wereldtopper, de als tweede geplaatste Victoria Azarenka. In het damestoernooi waren vandaag verder weinig opvallende uitslagen te noteren, alle speelsters maken tot nu toe hun plaatsing waar.

Bij de heren hadden we nog een Australische superheld: Marinko Matosevic. Deze man is de huidige nummer 61 van de wereld, een jaar geleden stond hij nog in de top 40, toch heeft hij nog nooit in zijn 28-jarige leven een wedstrijd op een Grand Slam-toernooi gewonnen. Ook had hij nog nooit een wedstrijd op een Australisch ATP-toernooi gewonnen. Voorafgaand aan dit toernooi maakte hij bekend dat hij vastberaden is om daar allebei dit jaar verandering in te brengen. Vandaag gooide hij in ieder geval één van de twee lasten van zich af door Julien Benneteau, nummer 35 van de wereld, te verslaan in drie spannende sets. Zijn volgende tegenstander zal de Amerikaan Sam Querrey zijn, die in de eerste ronde de als zevende geplaatste Dmitry Tursunov versloeg met 7-5 6-4.

Ook Nederlander Robin Haase kwam vandaag in actie tegen Grigor Dimitrov. Van te voren leek dit een mooie, en misschien wel haalbare uitdaging voor Haase te zijn, ondanks het verschil op de ranglijst van ongeveer 20 plaatsen in het voordeel van de op dit toernooi als vijfde geplaatste Dimitrov. Beide spelers kunnen in goede vorm voor mooie resultaten zorgen, vandaag bleek de goede vorm echter niet bij de Nederlander aanwezig te zijn, wel bij de Bulgaar: Dimitrov won met 6-2 6-3. In de volgende ronde wacht weer een sterke tegenstander: Kroaat Marin Cilic.

Lees ook:Qualifier met vleugels Ashleigh Barty trekt zich terug uit toernooi Brisbane
Lees ook:ATP en WTA in Brisbane: de seizoensopener!
Lees ook:Programma Dag 1 Australian Open
Lees ook:Jankovic onderuit in eerste ronde Sydney
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>