Futuristisch racket met twee grips

Rackets worden continu doorontwikkeld, maar op het oog blijven ze over het algemeen gewoon ‘een racket’. Zet er twee grips op en je hebt meteen een heel ander slagwapen. Zie hier een racket speciaal voor dubbelhandige slagen. Het racket wordt veel voordelen toebedeeld, waaronder blessurevermindering en meer kracht, wat ik me voor kan stellen. Maar de grote vraag is natuurlijk of het wel zo lekker tennist voor iemand die al jaren een ‘gewoon’ racket heeft.

Gaat het met enkelhandige slagen als de service en de volley wel zo soepel? De jongen op de video  (let niet op het vervelende muziekje en de langdradigheid) lijkt er weinig problemen mee te hebben, al ziet het er heel ongewoon uit. Ik ben benieuwd of we dit racket door zien breken. Al zou ik er stiekem wel eens mee willen spelen, wie weet kan ik toch ooit een dubbelhandige backhand slaan.

Lees ook:Sjarapova en Jankovic in finale Tokio
Lees ook:DINSDAGDISCUSSIE: Strengere regels ten opzichte van racket-gooien
Lees ook:Twee Wimbledon-finales op één dag voor Serena Williams
Lees ook:Nadal en Federer winnen eerste graspartij
Lees ook:Kerstcadeau-ideeën voor tennissers: #5 Voor de gulle gever…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Futuristisch racket met twee grips

 1. Petra van den Broek - webteksten & online marketing Auteur

  Heeft iemand in NL ervaring met dit racket? Ik ben erg benieuwd. Mag je officieel ook met dit racket spelen?

    /   Reply  / 
 2. Petra van den Broek - webteksten & online marketing Auteur

  De KNLTB laat weten dat dit racket niet gebruikt mag worden voor officiele wedstrijden. Sowieso leuk om eens mee vrij te tennissen. Maar zie de regels op de site van de KNLTB. In de eerste PDF onder bijlage 2 kun je de regel vinden omtrent rackets…http://www.knltb.nl/cms/showpage.aspx?id=683

  Dit staat er:
  c. Het frame, met inbegrip van de handgreep en de snaren, mag geen
  enkele voorziening hebben die het mogelijk maakt om:
  - de vorm van het racket wezenlijk te veranderen, of
  - de verdeling van het gewicht te wijzigen in de richting van de
  lengteas van het racket waardoor de balans zou veranderen, of
  - met opzet welke fysieke eigenschap dan ook te veranderen die
  de prestatie van

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>